Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ Γαβριήλ για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία: Το βλέμμα μας είναι στους νέους ανθρώπους. Θα σπείρουμε σήμερα για να θερίσουμε στο μέλλον

“Είναι σημαντικό η εκκλησία να έχει λόγο στην καθημερινότητα των πολιτών” είπε σε συνέντευξή του στην Μαρία Γιαχνάκη, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ Γαβριήλ.

“Ο κόσμος θέλει ειλικρίνεια και λόγο αληθινό και η εκκλησία μπορεί να τον βοηθήσει να βρει την ελπίδα του” είπε μεταξύ άλλων ενώ τόνισε ότι για θέματα σοβαρά όπως αυτό των Θρησκευτικών πρέπει να υπάρχει διάλογος με την πολιτεία διότι η πολιτεία δεν είναι μόνο η κυβέρνηση αλλά 300 βουλευτές.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κρίση, για την οποία είπε ότι δεν είναι μόνο οικονομική και ότι πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να βγούμε από αυτήν και να την θεραπεύσουμε.

Ιδιαίτερη αναφορά μάλιστα έκανε στους νέους ανθρώπους , στους οποίους ο ίδιος στηρίζεται όπως είπε και τόνισε ότι σε αυτούς πρέπει να ελπίζουμε.

Όμως αναφέρθηκε και στην σπουδαιότητα, οι άνθρωποι να είναι μέσα στην εκκλησία διότι ως μέλη της εκκλησίας θα πορευθούμε προς την σωτηρία της ψυχής μας. “Η εκκλησία είναι τρόπος ζωής και μόνο στην εκκλησία θα βρει ο άνθρωπος την ευτυχία” τόνισε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας.

Συνέντευξη
Μαρία Γιαχνάκη

Βίντεο
Ντίνος Ιωάννου
Μαρία Μπελεγρίνη