Πλήθος κόσμου τίμησε την Εορτή του Αγ. Ευσταθίου στη Ν. Ιωνία

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε και φέτος λαμπρά την εορτή του Αγίου ένδοξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Ν. Ιωνία.

Πλήθος κόσμου προσήλθε ευλαβικά στις Ιερές Ακολουθίες για να τιμήσει την εορτή του Αγίου και να προσκυνήσει τόσο την Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λειψάνό του, όσο και το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, προστάτου και εφόρου της Ν. Ιωνίας που φυλάσσονται εντός του Ναού.

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 τελέσθηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου και Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Ο κ Γαβριήλ, αφού αρχικά αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του Αγίου Ευστάθιου, του οποίου τη μνήμη προβάλλει η Αγία μας Εκκλησία λίγες μέρες μετά την εορτή της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού για να αναδείξει την μαρτυρική του θυσία, στη συνέχεια καλωσόρισε και εξέφρασε την βαθιά του ευγνωμοσύνη προς τους δύο Αρχιερείς για την αποδοχή της προσκλήσεως να προσέλθουν στην προσφυγική Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας και να συνεορτάσουν τη μνήμη του Αγίου.

Στην αντιφώνηση του ο χοροστατών Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ευχαρίστησε εγκάρδια τον κ. Γαβριήλ για την θερμή υποδοχή κ την μεγάλη ευλογία να βρίσκεται στη Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κάνοντας στη συνέχεια εκτενή αναφορά στο βίο του Αγίου, τον οποίο χαρακτήρισε ως νέο Ιώβ, που η Χάρις του Θεού τον κάλεσε στην πίστη, ενώ ανέφερε τα στοιχεία εκείνα που τον έκαναν να βιώνει την διαρκή παρουσία του Θεού στη ζωή του, αφού ο ίδιος είχε τέλεια μίμηση και «Νουν» Χριστού, βιώνοντας διαρκώς το Ευαγγέλιο της χάριτος κ της δικαιοσύνης του Κυρίου.

Κατόπιν οι τρεις Αρχιερείς βράβευσαν μαθητές της ενορίας, οι οποίοι επέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και εισήλθαν επιτυχώς στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής το πρωί, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονύσιου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου και Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Γαβριήλ για την τιμητική πρόσκληση, αναφέρθηκε με θερμά λόγια αγάπης στο πρόσωπό του, ενώ στη συνέχεια, αναφερόμενος στην προσφυγική Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας εξήρε την πίστη και την παράδοση των Μικρασιατών, οι οποίοι, ενστερνιζόμενοι το πνεύμα του Σταυρού, αρνήθηκαν επίγειους θησαυρούς και μετέφεραν μαζί τους τις Ιερές Εικόνες και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων τους, οικοδομώντας νέους μεγαλοπρεπείς Ναούς.

Το απόγευμα της εορτής θα πραγματοποιηθεί μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτάνευση της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνος του Αγ. Ευσταθίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου