Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Στεφάνου στη Νέα Ιωνία

Με λαμπρότητητα τελέσθηκε την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στον ομώνυμο πανηγυρίζονταΙερό Ναό Σαφραμπόλεως στη Νέα Ιωνία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πολλών κληρικών και άλλων Μητροπόλεων.

Πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά στην Ιερά Ακολουθία για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα, αλλά και το άφθαρτο Ιερό Λείψανο του Αγίου (δεξιά κνήμη),το οποίο μεταφέρθηκε από την Σαφράμπολη της Παφλαγονίας και φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα εντός του Ναού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ιερός Ναός Αγίου Στεφάνου στη Σαφράμπολη Νέας Ιωνίας διακρίνεται για την ιστορική του σημασία, αφού αποτελεί αντίγραφο του Ιερού Ναού Θεοδωρουπόλεως της Μ. Ασίας, εκ του οποίου, οι πρόσφυγες πρόγονοί μας, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, μετέφεραν ως μεγίστη ευλογία και πνευματική κληρονομιά το Ιερό Λείψανο, την δεξιά κνήμη του Αγίου Στεφάνου και το εναπέθεσαν στο νέο περικαλλή Ιερό Ναό που ανήγειραν στη Νέα Σαφράμπολη της Νέας Ιωνίας, βάσει του σχεδίου του Ναού του Αγίου Στεφάνου της πατρίδας τους για να ενθυμίζει σε όλους τόσο τις ένδοξες ρίζες τους, όσο και την αλησμόνητη ιστορία τους.

Το θείο λόγο κήρυξε ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης κ. Γαβριήλ, οποίος αναφέρθηκε στο μαρτυρικό βίο του Αγίου Στεφάνου, ο οποίος,μιμούμενος το πάθος του Χριστού, έγινε ο πρώτος μεταξύ των Μαρτύρων και αποτελεί τον «Σημαιοφόρο», αλλά και το κατεξοχήν σύμβολο ολόκληρης της μαρτυρικής Χριστιανοσύνης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος