Η εορτή του Αγίου Στεφάνου στη Νέα Ιωνία

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στον ομώνυμο Ιερό Ναό Σαφραμπόλεως στη Νέα Ιωνία, όπου φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα το άφθαρτο Ιερό Λείψανό του (δεξιά κνήμη), το οποίο μεταφέρθηκε από την Σαφράμπολη της Παφλαγονίας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, εψάλη η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Δισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου και συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία τοπικών αρχόντων, επικεφαλής πολιτικών παρατάξεων, προέδρων και εκπροσώπων Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών φορέων καθώς και πλήθος πιστών.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του π. Ιωάννη Πάσσου, εγγάμου κληρικού και πατρός δύο τέκνων.

Στη χειροτονητήρια ομιλία του ο νέος Διάκονος τόνισε αρχικά ότι δοξάζει τον Τριαδικό Θεό, που τον αξίωσε να λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, ενώ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ τόσο για την αγάπη, όσο και για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του.

Ο κ. Γαβριήλ απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης στο νεοχειροτονηθέντα κληρικό, αναφερόμενος τόσο στο άξιο πρόσωπο του, όσο και στα πολλαπλά χαρίσματά του, προτρέποντάς τον να πορεύεται ταπεινά με γνώμονα πάντοτε το καλό της Εκκλησίας, ενώ παράλληλα, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ανέων κ. Μακάριο για την αποδοχή της προσκλήσεως και την τιμητική παρουσία του στην προσφυγική Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος