Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Παρασκευής στη Νέα Ιωνία

Με λαμπρότητα τελέσθηκε την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στην είσοδο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου και συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, τη συμμετοχή πολλών κληρικών και την παρουσία της Δημάρχου Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινας Θωμαΐδου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, ο οποίος αφού αρχικά ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση να χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στη συνέχεια αναφέρθηκε στα στοιχεία εκείνα που χαρακτήριζαν το μαρτυρικό βίο της Αγίας Παρασκευής, όπως η θερμή πίστη, η θαυμαστή αγάπη της προς τον Θεό και τους ανθρώπους και το ιεραποστολικό της φρόνημα, παροτρύνοντας όλους να αναλογισθούν τις αρετές της και να μιμηθούν το θεάρεστο παράδειγμα της.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους της Νέας Ιωνίας με τη συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, τοπικών φορέων, προέδρων και εκπροσώπων Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθους πιστών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος