Εορτή Παρεκκλησίου Αγίας Παρασκευής Μητροπολιτικού Μεγάρου Ν. Ιωνίας

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στην είσοδο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία, όπου πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανό της, αλλά και να καταθέσει το σεβασμό και την ευλάβειά του προς την λαοφιλή Αγία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη εντός του Ιερού Βήματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στον μαρτυρικό βίο της Αγίας Παρασκευής και στην θαυμαστή αγάπη της προς τον Θεό και τους ανθρώπους, το παράδειγμα της oποίας σήμερα, σε μία κοινωνία επικίνδυνη, που άνθρωπος έχει χάσει τις αξίες του, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ευχόμενος η χάρη της να ανοίξει τους νοητούς οφθαλμούς του καθενός από εμάς και να αγαπήσουμε τον Θεό και τον πλησίον.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας και ώρα 7.30μ.μ. θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής και στη συνέχεια Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως