Πανηγυρικός Εσπερινός Αγ. Κοσμά του Αιτωλού στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με λαμπρότητα, ιεροπρέπεια, κατάνυξη και συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στη μνήμη του Μεγάλου Εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού στον φερώνυμο Ιερό Ναό του “Αγίου των Σκλάβων” στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Προηγήθηκε υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «Βηματάρισσας» της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, αντίγραφο της Οποίας φυλάσσεται στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγ. Παρασκευής στη Ν. Ιωνία.

Στην ιερά Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνος, συμπαραστατούμενος υπό του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου και Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης που αναφέρθηκε στην Υπακοή στο θέλημα του Θεού και στην Ταπείνωση της Κυρίας Θεοτόκου καθώς και στις ανεκτίμητες προσφορές του Αγίου Κοσμά στο Γένος και στην Ορθοδοξία.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Βηματάρισσας» θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι την Κυριακή 26 Αυγούστου και καθημερινά θα τελούνται ιερές Ακολουθίες.

Εκ του Ιερού Ναού