Ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ στον Άγιον Όρος για την εορτή των Χριστουγέννων

Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 (24/12 με το παλαιό ημερ.) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως μετέβη στο Άγιον Όρος, όπου και προέστη της λαμπρής ολονύκτιας αγρυπνίας επί τη εορτή των Χριστουγέννων στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος, ύστερα από πρόσκληση του Πανοσ. Καθηγουμένου της Μονής Γέροντος Αλεξίου.

Ο Σεβασμιώτατος με τη συνοδεία του έγιναν δεκτοί με τις δέουσες τιμές από τον Γέροντα Αλέξιο και την Ιερά Αδελφότητα.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας κατόπιν προσκλήσεως του Πανοσ. Καθηγουμένου Γέροντος Ελισσαίου, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία και το Κτητορικό Μνημόσυνο της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Άγιον Όρος ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε επίσης τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, την Ιερά Μονή Ιβήρων, το κονάκι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές, την Ιερά Καλύβη του Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγ. Παντελεήμονος, το Ιερό Κελί του Αγ. Νικολάου (τυπογράφων) καθώς και το Ιερό Κελί Αγίου Ευσταθίου (Μυλοποτάμου).

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως