Κοπή Βασιλόπιτας στη Σύναξη Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας

Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για το νέο έτος μεταξύ των νέων της Ιεράς Μητροπόλεως και του Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ στην πνευματική αίθουσα του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας, όπου ο Σεβασμιώτατος, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως ευλόγησε την Βασιλόπιτα.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε θερμά τα νέα παιδιά, που γι’ άλλη μία φορά ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμά του, δίνοντας εντυπωσιακό παρών και γεμίζοντας την αίθουσα του Ιερού Ναού.

Στο πλαίσιο ανάγνωσης και ερμηνείας της Καινής Διαθήκης, στο οποίο βασίζονται οι φετινές συνάξεις νέων, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε απόσπασμα από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου και συγκεκριμένα το Ματθ. 13, 10-16, κάνοντας λόγο για τις παραβολές του Κυρίου, με τις οποίες βοηθούσε τους ακροατές να προσεγγίσουν τις πνευματικές πραγματικότητες, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την καθημερινότητα και από τις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος, όπου οι συμμετέχοντες εξέφρασαν ποικίλα σχόλια για όσα αναφέρθηκαν, διατυπώνοντας προσωπικές σκέψεις, απόψεις και παραδείγματα.

Πριν την συνάντηση τελέσθηκε η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου.

Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως