Ο Μητροπολίτης Βρυούλων Παντελεήμων στη Ν. Φιλαδέλφεια

Την Κυριακή 13 Μαΐου κατόπιν κανονικής αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων τέλεσε την θεία Λειτουργία στον κατάμεστο από πιστούς, κυρίως Μικρασιάτες, Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδέλφειας, όπου φυλάσσονται τα ιερά σεβάσματα της Πίστεως μας, η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βουρλιώτισσας και λείψανα του αγίου Νεομάρτυρος Νεκταρίου του εκ Βρυούλων.

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε και καλωσόρισε στην Ι. Μητρόπολη και στη Πόλη της Ν. Φιλαδέλφειας ο εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, Aρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης, προσφέροντάς του, εκ μέρους του Σεβ. Κ. Γαβριήλ, ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο με την παράσταση της Παναγίας της Βουρλιώτισσας για να τον προστατεύει, δυναμώνει, ευλογεί και αγιάζει στον δύσκολο αλλά ευλογημένο και όμορφο αγώνα του και τον διαβεβαίωσε πως σε αυτόν τον αγώνα συμπαραστάτες του θα είναι ο ιερός Κλήρος και ο ευσεβείς Λαός της Μητροπόλεως μας.

Ακολούθησαν προσφωνήσεις και προσφορές δώρων του Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, Aρχιμ. Παντελεήμονος Παπασυνεφάκη και των Προέδρων του Συλλόγου Βουρλιωτών Μικράς Ασίας και του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνος “Οι Αλησμόνητες Πατρίδες”.

Στο τέλος ο Σεβ. Βρυούλων κ. Παντελεήμων, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ για την αγάπη του στο πρόσωπό του και την φιλοξενία καθώς και όλους τους παρισταμένους με πρώτο τον Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας κ. Άρη Βασιλόπουλο, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Προέδρους των Μικρασιατικών Σωματείων ενώ αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στην πρώτη του επίσκεψη στα Βουρλά και στο γεγονός ότι είναι ο πρώτος Μητροπολίτης Βρυούλων που επισκέπτεται την Μητρόπολη του καθώς και στην μεγάλη του επιθυμία να ιδρυθεί επί των ημερών του Ναός στα Βουρλά.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κοιμητήριο της Ν. Φιλαδέλφειας και τέλεσε τρισάγιο επί του τάφου της αειμνήστου Βουρλιώτισσας γιαγιάς Φιλιώς Χαϊδεμένου.

Ακολούθησε γεύμα προς τιμή του Σεβασμιωτάτου που παρέθεσαν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ιερού Ναού και οι Σύλλογοι Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας.