Ο καθηγητής Ηλίας Λιαμής στη Συνάντηση του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ με τους Νέους

Ο θεολόγος καθηγητής Δρ. Ηλίας Λιαμής ήταν ο επίσημος καλεσμένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Γι’ άλλη μία φορά πολλοί μαθητές, φοιτητές και νέα ζευγάρια ανταποκρίθηκαν εντυπωσιακά στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, η οποία σαν σκοπό έχει τον διάλογο, την επικοινωνία, αλλά και τη γνωριμία των νέων παιδιών με τον Επίσκοπό τους καθώς και την ανταλλαγή απόψεων ή και προτάσεων πάνω σε πνευματικά, κοινωνικά και ποικίλα άλλα θέματα.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε με θερμά λόγια τον κ. Λιαμή, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά για την τιμητική παρουσία του στην καθιερωμένη αυτή συνάντηση.

Στην ομιλία του ο κ. Λιαμής, παίρνοντας αφορμή από τα τελευταία γεγονότα που βιώνει η χώρα, ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «ναρκισσισμός, το κυρίαρχο πνεύμα της σύγχρονης εποχής» και αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά του ναρκίσσου ανθρώπου, που ζει σ’ ένα αδιάστατο παρόν, αποκομμένος από τις ιστορικές του ρίζες, δίχως προοπτική και μέριμνα για το μέλλον, ο οποίος στρέφει όλη την συναισθηματικότητα, ενεργητικότητά και δραστηριότητά του στην αυτοπραγμάτωση και ανάπτυξη του Εγώ του.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος, με τους συμμετέχοντες να καταθέτουν απόψεις, γνώμες, αλλά και προσωπικά βιώματα.

Πριν τη συνάντηση τελέσθηκε η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως