Ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Τη Μεγάλη Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, τελέσθηκαν οι Ακολουθίες των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως του Εσταυρωμένου, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Περισσού στη Νέα Ιωνία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου και πλήθος πιστών, όπου με ιδιαίτερη κατάνυξη προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να συμμετάσχουν στην Ιερά Ακολουθία.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ιερό Παρεκκλήσιο Ζωοδόχου Πηγής στο Άλσος της Νέας Φιλαδελφείας, όπου πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως τέλεσε την Ακολουθία της Ιεράς Αποκαθηλώσεως, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε κατανυκτική λιτάνευση του Αχράντου Σώματος του Κυρίου στην γραφική λίμνη του Άλσους.

Στην Ιερά Ακολουθία, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Άλσος της Ν. Φιλαδελφείας, το παρών έδωσαν o Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνος κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, μέλη των Δ.Σ. των Δήμων, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι κομμάτων, μέλη προσφυγικών σωματείων και τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, φορείς της πόλεως Νέας Φιλαδελφείας και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μεγάλα και σωτηριολογικά γεγονότα που βιώνει η Εκκλησία μας κατά την πιο πένθιμη ημέρα του έτους, την Μεγάλη Παρασκευή, καθώς και στην άπειρη αγάπη του Κυρίου και Θεού μας, που τον οδήγησε στην σταυρική θυσία για χάρη της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως