Η Ακολουθία των Αχράντων Παθών στο Ηράκλειο Αττικής

Με τη δέουσα ιεροπρέπεια και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης τελέσθηκε το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης, 2 Μαΐου 2024, η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών του Κυρίου (Όρθρος Μ. Παρασκευής) στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής.

Της Ιεράς Ακολουθίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Ζωή Ράπτη, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο Κύριο και να ακούσουν τα Δώδεκα Ευαγγέλια και τους κατανυκτικούς ύμνους της Ακολουθίας, που περιγράφουν, κατά τρόπο συγκλονιστικό, την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά για την σωτηρία των ανθρώπων.

Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα λόγια του Κυρίου προς τους μαθητές Του: «Εἰ οὖν ὑμεῖς φίλοι μού ἐστε», λέγοντας πως ο Θεός μας προσφέρει αυτή τη μοναδική τιμή, να είμαστε και να θεωρούμαστε φίλοι Του, χωρίς να ζητά ανταλλάγματα και ανταμοιβές. Στη συνέχεια ευλόγησε το εκκλησίασμα, απευθύνοντας πατρικές ευχές για καλή Ανάσταση!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως