Ν. Ιωνίας Γαβριήλ: «Η Ανάσταση του Χριστού το μεγαλύτερο διαχρονικό μήνυμα της Εκκλησίας»

4.499 social media engagement

Στην κατανυκτική Ακολουθία του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως του Εσταυρωμένου, που τελέσθηκε στον κεκλεισμένων των θυρών Ιερό Ναό Αγ. Ευσταθίου Νέας Ιωνίας χοροστάτησε το πρωί της Μ. Παρασκευής (17 Απριλίου) ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, η οποία και μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ.

«Η Ανάσταση του Κυρίου είναι το μεγαλύτερο μήνυμα που προσφέρει διαχρονικά η Εκκλησία» τόνισε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος και στη συνέχεια επεσήμανε: « Ο Χριστός σήμερα είναι και πάλι μόνος του, διότι οι Εκκλησίες μας είναι άδειες. Ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί ότι θα βιώναμε σε αυτή τη σύγχρονη Ελλάδα την αποκρουστική αυτή εικόνα; Έτσι κατανοούμε σήμερα πόσο μόνος του ήταν ο Χριστός και βίωσε το μαρτύριό Του. Σήμερα όμως εμείς καλούμαστε να γεμίσουμε με θάρρος και πίστη» και συνέχισε λέγοντας:

«Ο Σταυρός του Χριστού προσφέρει μία νέα ζωή. Μία άλλη ζωή! Ένας τρόπος ζωής που διαφέρει από αυτόν που έχει μάθει ο άνθρωπος. Ακόμη και σήμερα όμως οι άνθρωποι δεν αγαπούμε, δεν νοιαζόμαστε για τον άλλον, δεν προσφέρουμε, αλλά εγωιστικά κλεινόμαστε στον εαυτό μας και κοιτούμε μέσα από την αυταρέσκειά μας και αναζητούμε έναν θεό που επιφανειακά και μόνο μπορεί να επικοινωνεί με την ανθρωπότητα». Επισήμανε επίσης:

«Αν οι άνθρωποι δημιουργούμε δικούς μας θεούς ή παρερμηνεύουμε τον Έναν μοναδικό Θεό τότε είμαστε ικανοί για τα πάντα. Ο λόγος του Σταυρού μπορεί σήμερα να δημιουργεί θλίψη έχει όμως την προσδοκία της Αναστάσεως. Ο Χριστός θα αναστηθεί και θα διαλύσει τον Άδη. Όσοι άνθρωποι ελεύθερα πιστέψουν στο μήνυμά Του τότε θα ακολουθήσουν του Κύριο που συνεχώς ανασταίνεται για να ανασταίνεται ο άνθρωπος».

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ακόμη: «Ο Θεός δεν πέθανε! Παρότι οι άνθρωποι πολλές φορές μέσα στην ιστορία μας θελήσαμε να εξαφανίσουμε το Θεό, ο Θεός δέχθηκε να είναι πάντα ανάμεσά μας, διότι στο πρόσωπο του κάθε αδελφού μας βρίσκεται ο Χριστός». «Ο Χριστός πέθανε για τον άνθρωπο που δεν πιστεύει και δεν αγαπά τον συνάνθρωπό του. Στην ιστορία μας υπήρξαν πολλά παραδείγματα από ανθρώπους που θέλησαν να εξαφανίσουν το Θεό, όπως ο Χίτλερ και οι οποίοι οδήγησαν πάνω 40.000.000 ανθρώπους στο θάνατο. Αναφέρω αυτά για να μην ξεχνούμε τι συμβαίνει όταν ο άνθρωπος αισθανθεί ότι ο Θεός πέθανε και ότι μπορεί να γίνει ο ίδιος Θεός».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως