Ν. Ιωνίας Γαβριήλ: «Διαφορετικό Πάσχα. Ο Ίδιος όμως Χριστός. Μην φοβείσθε. Χριστός Ανέστη!»

4.142 social media engagement

Την Ακολουθία του Εσπερινού και τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τέλεσε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (18 Απριλίου 2020) εντός του Ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, στον κεκλεισμένων των θυρών Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ, ο Σεβασμιώτατος έψαλε το: «Ανάστα ο Θεός», που σηματοδοτεί το προανάκρουσμα της Αναστάσεως του Κυρίου, δίνοντας δύναμη και κουράγιο στους τηλεθεατές που συμμετείχαν συμπροσευχόμενοι από τα σπίτια τους, αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε θερμά γι’ άλλη μία φορά τον πρόεδρο κ. Θεόδωρο Κυριακού, τα μέλη της Διοίκησης και τους τεχνικούς του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ για την μεγάλη προσφορά τους να καλύψουν ζωντανά τις ιερές ακολουθίες τις δύσκολες αυτές ημέρες, στη συνέχεια απευθύνθηκε στο πιστό λαό λέγοντας: «Μη φοβάσθε αδελφοί μου! Μπορεί να ζούμε διαφορετικό Πάσχα, όμως ο ίδιος Χριστός είναι που ανασταίνεται. Δεν είναι φέτος άλλος Χριστός. Είναι Αυτός, ο Οποίος ανασταίνεται και πάλι για όλους εμάς για να μπορέσουμε όλοι μας να μεταμορφωθούμε, να αλλάξουμε και να πιστέψουμε σε Αυτόν», ευχόμενος προς όλους καλή Ανάσταση!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως