Μουσική Εκδήλωση «Θείον Πάθος» στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Νέας Φιλαδελφείας πασχαλινή μουσική εκδήλωση με θέμα το «Θείον Πάθος».

Η θεατρική ομάδα του Ιερού Ναού και οι Πρωτοψάλτες Δημήτριος και Κωνσταντίνος Κατσικογιώργος παρουσίασαν ένα συγκινητικό μουσικό πρόγραμμα με βυζαντινούς ύμνους και επίκαιρους εκκλησιαστικούς ψαλμούς, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την θεματική των Παθών του Κυρίου μέσα από την ορθόδοξη υμνογραφία, αλλά και μέσα από την μουσική και εκκλησιαστική λειτουργική παράδοση.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος επαίνεσε με θερμά λόγια τους συντελεστές της για την άριστη πρωτοβουλία τους και αφού συνεχάρη θερμά τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνο Θωμαΐδη, αλλά και τους συνεργάτες του για την μέριμνα της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στην «ελπίδα» που προβάλλει στον κόσμο η Ανάσταση του Χριστού, η οποία δίνει νέες διαστάσεις στο παρόν, αναφερόμενος στην μοναδική ευκαιρία που προσφέρει η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου σε κάθε πιστό να πλησιάσει τον Κύριο και να ενωθεί αγαπητικά με τον Δημιουργό του και τον πλησίον του.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου