Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές ακολουθίες επί τη μεγάλη θεομητορική εορτή της πανσέπτου Κοιμήσεως και της εις ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας, στον οποίο φυλάσσεται η Ιερά θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της «Βουρλιωτίσσης», Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλεως Νέας Φιλαδελφείας.

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας της εορτής, Τρίτη 15 Αυγούστου 2023, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός και εψάλησαν τα Εγκώμια της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση του Επιταφίου της Θεοτόκου στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας.
Την πομπή συνόδευσαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, εκπρόσωποι προσφυγικών, πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της πομπής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στις Ιερές Ακολουθίες προς τιμήν της Παναγίας μας, ευχόμενος προς όλους πλούσια τη χάρη, την ευλογία και την κραταιά προστασία της Κυρίας Θεοτόκου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως