Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ηράκλειο Αττικής

771 social media engagement

Πανηγυρικώς και με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η κορυφαία Θεομητορική εορτή του εκκλησιαστικού έτους, η εορτή της Κοιμήσεως και η εις τους Ουρανούς Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 15 Αυγούστου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

To παρών έδωσαν Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών, που προσήλθαν ευλαβικά στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να τιμήσουν το πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη αυτή Θεομητορική εορτή για την Ορθοδοξία και την πατρίδα μας, καλώντας τον πιστό λαό να καταφεύγει μέσω της προσευχής στην προστασίας της Μητέρας του Θεού, η οποία αποτελεί την «Σκέπη του κόσμου», που προσφέρει τη χαρά, την παραμυθία και την ελπίδα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως