Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτάνευση Ιεράς Εικόνος Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Ιωνία

Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας, Δευτέρα 21 Μαΐου 2018, τελέσθηκε ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στους δρόμους της Νέας Ιωνίας υπό τους ήχους της φιλαρμονικής και τη συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών Σωματείων καθώς και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της πομπής, ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες προς τιμήν των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, ευχόμενος η χάρις και η ευλογία του Τριαδικού Θεού δια πρεσβειών των τιμωμένων Αγίων να σκέπουν την κοινωνία, το έθνος και την Εκκλησία μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος