Έναρξη «Τριαδίων» στο Ηράκλειο Αττικής

Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής διοργανώνει εβδομάδα εορταστικών και λατρευτικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «Τριάδια 2018» που θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη 29 Μαΐου 2018.
Καθημερινώς και από ώρα 07.00π.μ. έως 09.00μ.μ. θα τελείται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ ώρα 11.00π..μ η Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Γοργουπήκοο.

Πέραν αυτών, την Τετάρτη 23 Μαΐου και ώρα 7.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσημος υποδοχή της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος Παναγίας της Γοργοϋπηκόου εκ Μικράς Ασίας υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Αρβανίτη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, ἐμπροσθεν του Ιερού Ναού της Αγ. Τριάδος. Στη συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Πέμπτη 24 Μαΐου και ώρα 7.00μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός και στη συνέχεια η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αλεξίου Γιαννιού.

Την Παρασκευή 25 Μαϊου και ώρα 9.30μ.μ. θα τελεσθεί βραδινή Ιερά Αγρυπνία υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Αρβανίτη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Το Σάββατο, 26 Μαΐου και ώρα 7.00μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Εσπερινός επι τη μεγάλη εορτή της Πενντηκοστής, υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Θεοκλήτου Μέντη, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Την Κυριακή 27 Μαΐου και ώρα 8.00μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Παναγίου και Ομοουσίου Πνεύματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Μητροπολίτου κ. Κωνσταντίνου.

Τη Δευτέρα 28 Μαΐου και ώρα 07.00π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Ακολούθως, το εσπέρας της ιδίας ημέρας και ώρα 7.30μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός και ιερά Λιτάνευση των ιερών εικόνων της Αγίας Τριάδος, της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου και των ιερών λειψάνων.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός από 7.00π.μ. έως 10.00μ.μ.

Εκ του Ιερού Ναού