Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας Αγ. Φανουρίου στο Ηράκλειο Αττικής

Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη σεπτή μνήμη του Αγ. ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Νεοφανούς στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου στο Παλαιό Ηράκλειο.

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας της εορτής, Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ κατά τη διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Μιχαήλ Παππά.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγ. Φανουρίου στους δρόμους του Ηρακλείου υπό τους ήχους τηςΦιλαρμονικής και τη συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, τοπικών αρχόντων και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της πομπής, ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στις Ιερές Ακολουθίες προς τιμήν του Αγ. Φανουρίου, ευχόμενος ο νεοφανής Αγ. Φανούριος να πρεσβεύει προς Κύριον για τη σωτηρία όλων μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως