Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στον Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ

Επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ πραγματοποίησε τη Δευτέρα 27 Αυγούστου ο Εξοχώτατος Πρέσβης των Η.Π.Α στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt, συνοδευόμενος από τη Γραμματέα της Αμερικανικής Πρεσβείας κ. Holly Metcalf.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας και κοινού θρησκευτικού ενδιαφέροντος, ενώ ιδιαίτερη θέση στη συζήτηση κατείχε το μείζον ζήτημα του προσφυγικού, λόγω και της Μικρασιατικής ρίζας της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Ο κ. Πρέσβης επεσήμανε την σπουδαία προσφοράτης Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια της οικονομικής και προσφυγικής κρίσεως στην πατρίδα μας, εκθειάζοντας τον δύσκολο ρόλο της απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του λαού όλα αυτά τα χρόνια.

Ο κ. Pyatt είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Σεβασμιώτατο τόσο για την ιστορία, όσο για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, εκφράζοντας την επιθυμία του να επισκεφθεί το νέο γήπεδο της Α.Ε.Κ. στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τον Εξοχώτατο Πρέσβη και τη συνοδεία του στην πόλη της Νέας Ιωνίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως