Λιτανεία Παναγίας Βηματάρισσας και Αγ. Κοσμά του Αιτωλού στη Ν. Φιλαδέλφεια

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, Συλλόγων και Σωματείων.

Κατά την διάρκεια της Λιτανείας έγινε δέηση στο μνημείο του Αγίου Κοσμά που βρίσκεται στο 8ο χιλιομ. της Εθνικής Οδού και είναι αφιερωμένο στην Σπουδάζουσα Νεολαία και στον Έλληνα Εκπαιδευτικό.

Στο τέλος της Λιτανείας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μητροπόλεως και Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, αχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης, ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των θρησκευτικών εκδηλώσεων και ιδιαίτερα τον Σεβ. Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ,τους Πατέρες και τους Συνεργάτες στις Διακονίες του Ναού, την Δημοτική Αρχή καθώς και το Πυροσβεστικό Σώμα προς το οποίο ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του θυμίζοντας πως ο άγιος Κοσμάς έχει ανακηρυχθεί Προστάτης των Δασοφυλάκων λόγω της αγάπης του προς το φυσικό περιβάλλον όπως αυτή φαίνεται μέσα από τα λόγια του “Οι Άνθρωποι θα γίνουν πτωχοί γιατί δεν θα έχουν αγάπη στα δέντρα”.

Τέλος με τα πάντα επίκαιρα και ελπιδοφόρα λόγια του Αγίου των Σκλάβων, “Ψυχή και Χριστός σας χρειάζονται” και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, έκλεισαν οι θρησκευτικές τελετές στη μνήμη του Μεγάλου Διδάχου της Ρωμιοσύνης Κοσμά του Αιτωλού.