Λαμπρός Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη Συνάξει της Παναγίας Βουρλιωτίσσης στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη Συνάξει της Υπεραγίας Θεοτόκου της Βουρλιωτίσσης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Την Κυριώνυμο ημέρα της εορτής το απόγευμα τελέσθηκε ο μεθέορτος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Μετά το πέρας του Εσπερινού  πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους της Ν . Φιλαδέλφειας με τη συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως,  αγήματος του πολεμικού ναυτικού, τοπικών αρχόντων και πλήθους λαού υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, εμφανώς συγκινημένος τόσο από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, όσο  και από τις εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπο της Κυρίας των Αγγέλων, προέτρεψε τον πιστό λαό του Θεού να μην χάνει την ελπίδα του, αλλά να καταφεύγει πάντοτε δια της προσευχής στην αγκαλιά της Παναγίας, όπου η ίδια για 90 χρόνια στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει το Έθνος μας και αποτελεί τον ασφαλή λιμένα της σωτηρίας μας! 

Ακολούθησε Ιερά Παράκλησις στην Παναγια Βουρλιωτισσα.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη Μ. Ασία με τίτλο : “Ὧ γῆ τῆς Ἰωνίας σένα ἀγαπούν ἀκόμα” από το εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού υπό τη διεύθυνση του κ. Χρ. Θεολόγου στο κλειστό γήπεδο Ιωνικού Ν. Φιλαδελφείας πλησίον του Ιερού Ναού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου