Κοπή Βασιλόπιτας Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Την εκδήλωση προλόγησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό των ποιμαντικών, κοινωνικών και φιλανθρωπικών δράσεων της Ιεράς Μητροπόλεως κατά το περασμένο έτος, οι οποίες αποτελούν μία διαρκή βοήθεια, αλλά και μία φωτεινή ελπίδα προς όφελος του χριστεπώνυμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας και των δοκιμαζομένων αδελφών μας, ενώ στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ ευλόγησε την Βασιλόπιτα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης με Μέλη του Δ.Σ Νέας Ιωνίας, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, Εκπρόσωποι Δημοτικών Παρατάξεων, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και Μικρασιατικών Σωματείων, Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ένα επίκαιρο συγκινητικό μουσικό ταξίδι με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από τη μεικτή χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικης με αφήγηση της κ. Ευαγγελίας Μαρούδη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους για την αγάπη, την άρτια συνεργασία και την έμπρακτη στήριξή τους στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, αναφερόμενος στην ελπίδα, στην προσδοκία, αλλά και στην ευκαιρία που ανατέλλει με την απαρχή του νέου έτους για ένα νέο δημιουργικό ξεκίνημα για όλους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου