Ιερατική Σύναξη Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας η καθιερωμένη Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, παρουσία απάντων των εφημερίων και των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, αφού αρχικά προσεφώνησε, εκ μέρους του ιερού κλήρου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ποικίλες σύγχρονες προκλήσεις και στις πολύτιμες ευκαιρίες για περαιτέρω πνευματικό αγώνα, που παρουσιάζονται στην ποιμαντική διακονία των κληρικών σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος, λαμβάνοντας αφορμή από το πρόσφατο διήμερο συνέδριο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την «Οργάνωση και τον Επανευαγγελισμό της ενορίας» επεσήμανε τους στόχους, τις προοπτικές, αλλά και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στο απαιτητικό ποιμαντικό και πνευματικό έργο των ενοριών.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους κληρικούς να καθοδηγούν πνευματικά και με ταπείνωση τον λαό σύμφωνα με τον Ευαγγελικό λόγο, να τηρούν απαρέγκλιτα τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και να λαμβάνουν υπόψη τις ποικίλες ανάγκες της πολυπολιτισμικής πλέον κοινωνίας μας.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, καθώς πολλοί κληρικοί έθεσαν ερωτήματα προς τον Σεβασμιώτατο, εξέφρασαν προσωπικές απόψεις και προβληματισμούς, ενώ παράλληλα προέβησαν σε προτάσεις για διάφορα ποιμαντικά ζητήματα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως