Εορτή Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία – 100 χρόνια από την θεμελίωση της πόλεως της Νέας Ιωνίας

Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων ενδόξων Θαυματουργών και Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και με την ευλογημένη αφορμή της συμπλήρωσης 100 ετών από την θεμελίωση της προσφυγούπολης Νέας Ιωνίας πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός στη Νέα Ιωνία.

Οι ιερές Aκολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Πρόγραμμα Εορτής

  Παρασκευή 30 Ιουνίου

 • Ώρα 7:30μ.μ.: Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ρόδον το Αμάραντον εκ Μικράς Ασίας και εν συνεχεία ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.
 • Πρόγραμμα Εορτής

   Σάββατο 1η Ιουλίου

  • Ώρες 07.00-10.30π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Δοξολογία για τα 100 χρόνια από την θεμελίωση της πόλεως της Νέας Ιωνίας και στη συνέχεια τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τα 100 χρόνια.
  • Ώρα 7.00μ.μ.: Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Παναγίας Ρόδον το Αμάραντον και των Αγίων Αναργύρων. Ακολούθως, θα ψαλεί Ιερά Παράκληση στους Αγίους Θαυματουργούς και Ιαματικούς Αναργύρους.
  • Ώρα 9:00μ.μ.: Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από την θεμελίωση της πόλεως της Νέας Ιωνίας με τη συμμετοχή τοπικών χορευτικών συλλόγων στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού.
  • Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως