Ιερά Πανήγυρις στον Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου Ηρακλείου Αττικής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής, 8 Νοεμβρίου ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Νεκταρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Ηράκλειο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ πλαισιούμενου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Λαρίσης Αρχιμ. Αχίλλειο Τσούτσουρα, τον πρωτοσύγκελλο της Ι. Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Αρχιμ. Επιφάνιο Αρβανίτη και πολλούς κληρικούς της Μητροπόλεως.

Πλήθος κόσμου προσήλθε να προσευχηθεί, να προσκυνήσει το Ιερό Λείψανο και την εικόνα του Αγίου αλλά και να ευχηθεί του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη για την ονομαστική του εορτή.

Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολήτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κ. Γαβριήλ.

Στο Θείο Κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το βίο του Αγίου Νεκταρίου. Έφερε ως παράδειγμα τη φιλανθρωπία του Αγίου, κάτι που θα πρέπει να μας παραδειγματίσει όλους μας και να μας ευαισθητοποιήσει βλέποντας τους συνανθρώπους μας πρόσφυγες να χάνουν τη ζωή τους καθημερινά στα νερά της θάλασσας αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.