Ιερά αποδημία Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στην Ιερά Νήσο Τήνο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ συνόδευσε τον ιερό κλήρο και εκατοντάδες ευλαβείς προσκυνητές της Ιεράς Μητροπόλεως στην διενοριακή προσκυνηματική αποδημία, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στο Ιερό Νησί της Τήνου.

Κατά την ιερά αποδημία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό του Σαββάτου και τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή 27 Οκτωβρίου (Ζ’ Λουκά) στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ευλογία και κανονική αδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τήνου κ. Δωροθέου Β΄ με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, των Ιερέων και Διακόνων του Πανίερου Ναού.

Το παρών στην Θεία Λειτουργία έδωσαν ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του Α.Τ. Τήνου, εκκλησιαστικοί επίτροποι καθώς και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας (Λκ. η’, 41-56) και στο μεγαλείο της πίστεως, η οποία αποτελεί δώρο του Θεού στον άνθρωπο, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄ τόσο για την ευλογία και την κανονική άδεια, όσο και για τη γενναία φιλοξενία, ευχόμενος ο Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως