Εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με την ευκαιρία της μεγάλης εορτής της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής θεατρική μουσικοχορευτική εκδήλωση, αφιερωμένη στους μεγάλους και αλησμόνητους ήρωες του 1940 που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά της ελευθερίας της Πατρίδος μας.

Στην παράσταση συμμετείχαν παιδιά από τις χορωδίες του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας και του Εθνικού Ωδείου Ηρακλείου Αττικής, τα οποία τραγούδησαν επετειακά εορταστικά άσματα, ενώ η θεατρική ομάδα ενηλίκων της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου παρουσίασε θεατρική παράσταση με τον τίτλο: «Φωτογραφίες Ζωής».

Τα παιδιά με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, αφυπνίζοντας μνήμες του ένδοξου ιστορικού και εθνικού παρελθόντος.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ επαίνεσε με θερμά λόγια τα παιδιά για την εξαιρετική παρουσία τους και συνεχάρη θερμά τους συντελεστές που συμμετείχαν στην εκδήλωση για την άρτια οργάνωση.

Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε επίσης το χρέος και την ευθύνη που έχουμε ως λαός απέναντι στους ήρωες προγόνους μας, προτρέποντας όλους να μη λησμονούμε την ένδοξη ιστορία μας, αλλά να πορευόμαστε πάντοτε με ενότητα και αλληλεγγύη.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν τοπικοί άρχοντες, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, γονείς και πλήθος κόσμου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος