Η Πρώτη Ανάσταση στον Μητροπολιτικό Ναό της Ν.Ιωνίας

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, 23 Απριλίου 2022, η Ακολουθία του Εσπερινού της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου επί του Ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου σύμφωνα με το παλαιό έθος, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Μετά την ανάγνωση του Αποστολικού Αναγνώσματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, έψαλε με ενθουσιασμό την νικητήρια ιαχή «Ανάστα ο Θεός…» και έρανε τον Ναό και τους πιστούς με δάφνες, προανακρούοντας το ελπιδοφόρο μήνυμα της Αναστάσεως.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, καθώς και μεγάλος αριθμός ευσεβών χριστιανών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης του Κυρίου μας, η οποία αποτελεί το κέντρο και το αποκορύφωμα της ζωής και της πίστεώς μας, κάνοντας λόγο για την απαρχή του καινούργιου κόσμου και της νέας δημιουργίας που προσφέρει ο Θεός στον άνθρωπο, ευχόμενος προς όλους καλή Ανάσταση!