Η Ανάσταση του Κυρίου στη Ν. Ιωνία

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η κορυφαία εορτή της χριστιανοσύνης, η Ζωηφόρος Ανάσταση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Το βράδυ του Μ. Σαββάτου, 23 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ έψαλε την Ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τέλεσε τη Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αυτή την «κλιτή και αγία ημέρα», την «όντως ιερά και πανέορτο», όπως ψάλλει δοξολογικά η Εκκλησία μας, που σηματοδοτεί τον θρίαμβο της αλήθειας, της δόξης του Θεού, τη νίκη της ζωής κατά του θανάτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ έψαλε πανηγυρικά μαζί με τους πιστούς τον νικητήριο παιάνα «Χριστός Ανέστη» υπό τον ήχο των χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών.

Το παρών στην εορτή έδωσαν ο πρ. Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, εκπρόσωποι πολιτιστικών Μικρασιατικών σωματείων της πόλεως και πλήθος πιστών.

Κατά την ώρα του Κοινωνικού, ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης ανέγνωσε το Πασχάλιο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου, το οποίο φέτος, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής, ήταν αφιερωμένο στην Μικρασιατική καταστροφή.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως