Η Κυριακή του Παραλύτου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Την Κυριακή του Παραλύτου, 15 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ιω. ε’ 1-5) και στο δράμα του επί τριάντα οκτώ ετών παραλύτου, ο οποίος σήκωνε υπομονετικά τον σταυρό την ασθένειάς του, καρτερώντας να ζήσει το θαύμα της θεραπείας του. Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την λυτρωτική παρουσία του Κυρίου, ο Οποίος με τον πανσθενουργό λόγο Του, έλυσε την μοναξιά του παραλύτου, χαρίζοντάς του την πολυπόθητη υγεία.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Μικρασιατών και Αλησμονήτων Πατρίδων για την επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παρουσία του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Βούρου, μελών του Δ.Σ. του Δήμου και εκπροσώπων ποντιακών σωματείων της πόλεως.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως