Η Κυριακή του Ασώτου στη Ν. Ιωνία

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 (Ασώτου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλσουπόλεως στη Ν. Ιωνία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Σπυρίδωνα Σκλάβου, μελών του Δ.Σ. του Δήμου Ν. Ιωνίας καθώς και εκπροσώπων τοπικών πολιτιστικών σωματείων.

Στο θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολύ διδακτική Ευαγγελική παραβολή του Ασώτου υιού (Λκ. ιε΄ 11-32) και στα βαθύτερα νοήματα που αυτή εκφράζει.

Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε την απερίγραπτη στοργή του Θεού Πατέρα προς κάθε άνθρωπο, λέγοντας: «Ο Θεός Πατήρ, είναι Θεός της αγάπης και του ελέους. Ως στοργικός Πατέρας, ποτέ δεν απομακρύνεται από κοντά μας και ποτέ δεν μας εγκαταλείπει. Περιμένει υπομονετικά και με πατρική στοργή την μετάνοια και την επιστροφή μας σε Αυτόν».

Ο Σεβασμιώτατος τέλος επανέλαβε στο εκκλησίασμα την θερμή έκκληση της Ιεράς Συνόδου για την αποστολή άμεσης συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών των χιλιάδων σεισμόκλητων συνανθρώπων μας στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως