Η Κυριακή των Βαΐων στο Ηράκλειο Αττικής

1.274 social media engagement

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2022, η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τα βάια και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ηρακλείου, ο κ. Γεώργιος Παπαδημητρίου, πρόεδρος της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο Μαζί», ο βουλευτής και πρ. Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, φορείς της πόλεως και πλήθος ευσεβών πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στηνενθουσιώδη υποδοχή που επεφύλαξε ο έκθαμβος, από το μέγεθος του θαύματος της Ανάστασης του Λαζάρου,Ισραηλιτικός λαός στον θριαμβευτή του θανάτου Ιησού Χριστό στην πόλη των Ιεροσολύμων, η οποίασηματοδοτεί την αρχή της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, παροτρύνοντας τον πιστό λαό να πορευθεί με δύναμη, υπομονή και ελπίδα μέσα από αυτήν την πνευματική πορεία της Μεγάλης Εβδομάδος που οδηγεί από το πάθος της Σταύρωσης στο φως της Αναστάσεως.