Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Νέα Ιωνία

1.604 social media engagement

Με τη δέουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 (Α’ Νηστειών) την εορτή της Ορθοδοξίας και την αναστήλωση των ιερών Εικόνων με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Αγ. Αναστασίας Περισσού στη Νέα Ιωνία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών.

Ακολούθως, σύμφωνα με την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών Εικόνων και αναγνώσθηκε σε τρεις στάσεις το Σύμβολο της Πίστεως εντός του Ιερού Ναού εις ανάμνηση της αναστήλωσης των Εικόνων, ενώ ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη αυτή εορτή της Εκκλησίας μας, η οποία αποτελεί το θρίαμβο της αλήθειας του Ορθοδόξου δόγματος επί του ψεύδους και των αιρέσων, ενώ δεν παρέλειψε να επαινέσει την μεγάλη παρουσία του κόσμου που αγνόησε την υπερβολική τρομολαγνεία και τις ψευδείς ειδήσεις πολλών ΜΜΕ και προσήλθε ευλαβικά στο Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στον τιτάνιο αγώνα που δίνουν οι νέοι του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, λέγοντας: «η καρδιά και το μυαλό όλων μας αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον Έβρο και στον δύσκολο αγώνα που δίνουν τα παιδιά μας για να υπερασπιστούν τα σύνορα της πατρίδας μας! Στεκόμαστε δίπλα τους τη δύσκολη αυτή ώρα και προσευχόμαστε στην Παναγία Μητέρα μας να τους ενισχύει και να τους διαφυλάττει!». Ο κ. Γαβριήλ τέλος έψαλε με τους πιστούς το «Υπερμάχω».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως