Η Εορτή του Αποστόλου Τιμοθέου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Τιμοθέου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προέστη της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγ. Κυπριανού στο Νέο Ηράκλειο, στο οποίο συνεορτάζεται και τιμάται όλως ιδιαιτέρως η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό απόσπασμα της ημέρας (Λουκ. ιθ’, 1-10), επισημαίνοντας το βαθύτερο θεολογικό του μήνυμα με την παγκόσμια σωτηριολογική προέκτασή του, κάνοντας λόγο για την εσωτερική μεταστροφή και πνευματική καρποφορία του κάθε ανθρώπου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας κ. Γαβριήλ τέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Τιμοθέου Ματθαιάκη και μίλησε για τη μεγάλη και ξεχωριστή προσωπικότητα του πρώτου Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως, του οποίου η μνήμη και τα αγαθά έργα παραμένουν ζωντανά στην Τοπική Εκκλησία.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στο μνήμα του Μακαριστού Μητροπολίτου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως