Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος Κύπρου του θαυματουργού στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στον φιλόθεο βίο του Αγίου Σπυρίδωνος και στις μεγάλες πνευματικές του αρετές, που αποτελούσαν έκφραση της χάριτος του Θεού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών στην εορτή έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, αντιδήμαρχοι, μέλη των Δ.Σ. του Δήμου Νέας Ιωνίας, πρόεδροι και εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ομολογιακό φρόνημα του θεοφωτίστου Αγίου Σπυρίδωνος, τον οποίο χαρακτήρισε ως «Φως της Οικουμένης», που λάμπει στη γη, καθοδηγεί τις ζωές και θερμαίνει τις ψυχές των χριστιανών που τον επικαλούνται, σε μία εποχή μάλιστα σκοτεινή, που ο άνθρωπος χάνει τον προορισμό του.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως