Προσφορά αγάπης από μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα

Μαθητές του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, συνοδευόμενοι από τον Θεολόγο Καθηγητή τους κ. Ζαννή Μηνιώτη, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν δύο γεύματα αγάπης, στο Συσσίτιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας, για άπορους συνανθρώπους μας.

Μέσα από τη βιωματική αυτή προσφορά προς κάθε αναξιοπαθούντα αδελφό μας ως «εικόνα του Θεού» (Γεν.1, 26), οι μαθητές καλλιέργησαν το εθελοντικό πνεύμα της ανιδιοτελούς προσφοράς, που αποτελεί το κατ’ εξοχήν χριστιανικό χαρακτηριστικό της θεοδίδακτης αγάπης, σύμφωνα με την εντολή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού: «αγαπάτε αλλήλους» (Ιωάν. 15, 17) και τους αψευδείς λόγους του Ιερού Ευαγγελίου: «Να σηκώνετε ο ένας το φορτίο του άλλου, κι έτσι θα εφαρμόσετε πλήρως τον νόμο του Χριστού. Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε» (Γαλ. 6,2).

Στο πλαίσιο αυτό, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αιδεσιμ. π. Χρήστος Αμπατζόγλου, ομίλησε στα παιδιά για την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της «Παναγίας της Βουρλιώτισσας», την φιλόστοργη μάνα των προσφύγων Μικρασιατών και την πλούσια εκκλησιαστική παράδοση των Μικρασιατών που εγκαταστάθηκαν στα όρια της Ιερά Μητροπόλεώς μας.

Στη συνέχεια ο Θεολόγος κ. Ζ. Μηνιώτης, όντας και εκείνος απόγονος Μικρασιατών, ομίλησε με ιδιαίτερη συγκίνηση, για τα άλλα δύο πολύτιμα θησαυρίσματα του Ιερού Ναού, τον αριστερό βραχίονα του Μεγάλου Βασιλείου, Επισκόπου Καισαρείας και για το τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Οσιομάρτυρος Νεκταρίου εκ Βρυούλων Μικράς Ασίας.

Τέλος, ο π. Χρήστος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γαβριήλ και ευχαρίστησε τα παιδιά και τον καθηγητή τους για την τόσο θεάρεστη και φιλάδελφη δράση τους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως