Η εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Ηράκλειο Αττικής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 (Α’ Ματθαίου – Αγίων Πάντων) η εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής.

Πλήθος πιστών προσήλθε με ευλάβεια στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα και το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, που φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα εντός του Ναού.

Της ακολουθίας του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ματθ.10, 32-33, 37-38. 19, 27-30), και με αφορμή την εορτή των Αγίων Πάντων, ήτοι όλων των Αγίων της Εκκλησίας μας που έζησαν σε κάθε τόπο και εποχή και ακολούθησαν με πίστη και αυταπάρνηση την οδό του Κυρίου, αναφέρθηκε και στον πολύαθλο βίο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, τον οποίο χαρακτήριζε η ζωντανή πίστη στον Θεό και η ανυπόκριτη αγάπη προς τον κάθε ασθενή συνάνθρωπό του.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως