Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Καλογραίζα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τιμήθηκε η θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στην Καλογραίζα.

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 28 Απριλίου 2022, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, αναφερόμενος στην ανάμνηση του θαύματος της Ζωοδόχου Πηγής.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή της Διακαινησίμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών και άλλων Μητροπόλεων και συμπροσευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής τοπικών δημοτικών παρατάξεων και πλήθος πιστών που προσήλθαν ευλαβικά στον Ιερό Ναό να τιμήσουν το πρόσωπο της Μητέρας του Κυρίου μας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα βαθύτερα μηνύματα της εορτής, η οποία υπενθυμίζει τη ζωντανή πραγματικότητα ότι ο Χριστός είναι η αληθινή ζωή και η Υπεραγία Θεοτόκος η πηγή της ζωής, κάνοντας λόγο για τις υπερφυείς και θαυμαστές επεμβάσεις Της στη ζωή μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως