Η εορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στη Νέα Ιωνία

Πανηγυρικώς και με τη δέουσα λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε τη σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Περισσoύ στη Νέα Ιωνία, στον οποίο φυλάσσονται η Ιερά Εικόνα της Αγίας Αναστασίας από το Χορόσκιοϊ της Μικράς Ασίας καθώς και απότμημα του Ιερού Λειψάνου της.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον μαρτυρικό βίο και στην άκαμπτη πίστη της Αγίας Αναστασίας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών στην εορτή έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και προσφυγικών σωματείων, μαθητές σχολείων και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις αρετές και στα πνευματικά χαρίσματα της Αγίας Αναστασίας, ενώ έκανε συνάμα λόγο και στην επικείμενη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, η οποία σηματοδοτεί την ανάπλαση της ανθρωπίνης φύσεως και την δική μας πνευματική αναγέννηση.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως