Η εορτή της Αγ. Μαρίνας στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο στην περιοχή Ψαλίδι Ηρακλείου Αττικής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 17 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Μαρίνης Ν. Φιλαδελφείας με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στo Aποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Γαλ. γ’ 23 – δ’ 5) και στο θαυμαστό βίο της Αγίας Μαρίνης, η οποία με το μαρτύριό της ευαρέστησε το Θεό και έλαβε το άφθαρτο στεφάνι της αιώνιας δόξας.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον π. Νικόλαο Μητράκο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγ. Μαρίνης Ν. Φιλαδελφείας, το οφφίκιο του Πνευματικού-Εξομολόγου, απευθύνοντάς του λόγους πατρικής αγάπης και πνευματικής οικοδομής.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης, τοπικοί Άρχοντες, εκπρόσωποι Μικρασιατικών τοπικών συλλόγων καθώς και πλήθος πιστών, όπου προσήλθαν για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα, αλλά και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας που φυλάσσεται εντός του Ναού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος