Πνευματική εξόρμηση Νέων Ι. Μητροπόλεως στο Μήλεσι Ωρωπού

Με μία πνευματικά ωφέλιμη προσκυνηματική εξόρμηση στο Ιερό Ησυχαστήριο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Ωρωπού, στο οποίο έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο σύγχρονος Όσιος της εποχής μας Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Αττικής, ολοκληρώθηκαν για φέτος οι συναντήσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και στενούς συνεργάτες του, ηγήθηκε του ιερού προσκυνήματος, στο οποίο συμμετείχαν ένα τμήμα από μαθητές, φοιτητές και νέα ζευγάρια, νέα παιδιά της Ιεράς Μητροπόλεως που καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς έδιναν το παρόν στις καθιερωμένες συναντήσεις που πραγματοποιούνταν στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ σε μία προσπάθεια να γνωρίσουν οι νέοι την Εκκλησία, αλλά και να ανταλλάξουν γνώμες και απόψεις πάνω σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα, τα οποία τους απασχολούν και επιθυμούν να τα μοιρασθούν με τον Επίσκοπό τους.

Κατά την επίσκεψή τους στο Ιερό Ησυχαστήριο ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, ενώ στην ομιλία του αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του Οσίου Πορφυρίου, τον οποίο διέκρινε η απέραντη αγάπη για τον Χριστό και τον συνάνθρωπο.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Μετά το πέρας του προσκυνήματος ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε προς όλους αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως