Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας, έμπροσθεν της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος Παναγίας της Βουρλιώτισσας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην Ακολουθία έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, η Δήμαρχος Λευκονοίκου Κύπρου κ. Ζήνα Λυσσάνδρου Παναγίδη, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθος πιστών που προσήλθαν με ευλάβειαγια να απευθύνουν το «χαίρε» στην Μητέρα του Κυρίου μας.

Πριν το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Μάξιμο Καπλανίδη, φοιτητή Θεολογίας, οποίος διακονεί το Ιερό Βήμα και το Ιερό Αναλόγιο με ιερό ζήλο και ενθουσιασμό.

Οι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε όλους μας «Χαιρετισμοί της Παναγίας», οι οποίοι αποτελούν μία θριαμβευτική εξύμνηση της Ενανθρώπισης του Υιού και Λόγου του Θεού μέσω της Υπεραγίας Θεοτόκου, έδωσαν την αφορμή στον Σεβασμιώτατο να αναφερθεί στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου και στην εξαιρετική τιμή που η Εκκλησία μας Της απονέμει, καθώς είναι Εκείνη που «συνήγαγε τα διεστώτα», ένωσε τη γη με τον ουρανό και τον αισθητό κόσμο με την νοητή ωραιότητα.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε επίσης ότι η Παναγία είναι η κατοικία όλων των πνευματικών χαρίτων και αγαθών, πουμε την καθαρότητα, την αγάπη, την πίστη και την αγιότητά Της εμπνέει τον άνθρωπο και τον προσελκύει στο δρόμο της ενθέου ζωής, ευχόμενος να μεσιτεύει συνεχώς προς Κύριον και να μας ενισχύει στον αγώνα μας, ώστε να εορτάσουμε ειρηνικά την λαμπροφόρο Ανάστασή Του.