Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας, έμπροσθεν της ιστορικής Ιεράς και θαυματουργού Εικόνος Παναγίας της Βουρλιώτισσας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν Τοπικοί Άρχοντες, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Συλλόγων και Μικρασιατικών Σωματείων, καθώς και πλήθος πιστών που προσήλθαν ευλαβικά στον Καθεδρικό Ναό για να απευθύνουν το «Χαίρε» στη Μητέρα του Θεού και να προσκυνήσουν την θαυματουργό Εικόνα της.

Οι τόσο δημοφιλείς σε όλους μας «Χαιρετισμοί της Παναγίας», οι οποίοι αποτελούν μία θριαμβευτική εξύμνηση της Ενανθρώπισης του Υιού και Λόγου του Θεού μέσω της Υπεραγίας Θεοτόκου, έδωσαν την αφορμή στον Σεβασμώτατο Μητροπολίτη να αναφερθεί στο πρόσωπο της Μητέρας του Θεού, κάνοντας λόγο για την προσφορά Της στο σχέδιο της Θειας Οικονομίας, αλλά και για την ύψιστη διακονία που επιτέλεσε για χάρη όλης της ανθρωπότητας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως