Η Ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών στον κεκλεισμένων των θυρών Ι.Ν. Αγ. Ευσταθίου Ν. Ιωνίας

2.543 social media engagement

Η Ακολουθία της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο τελέσθηκε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 στον κεκλεισμένων των θυρών Ιερό Ναό Αγ. Ευσταθίου Περισσού στη Νέα Ιωνία, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Αναμφίβολα, συγκλονιστική ήταν η εικόνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος, στον άδειο από πιστούς ναό, έψαλε για όλους μας τους Χαιρετισμούς στην Παναγία μας.

Συγκινητική ήταν επίσης η στιγμή, όταν ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τον πιστό λαό, μέσω του τηλεοπτικού δέκτη, να ψάλλει μαζί του, από το σπίτι του ο καθένας, το «Χαίρε» στην Μητέρα του Θεού.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Σεβασμιώτατος δεν ήταν μόνος του στο Ναό. Ήμασταν όλοι εκεί! Όλοι εμείς που έχουμε την Παναγία για Μητέρα μας, που γονατιστοί ζητούμε την βοήθεια Της και που σε κάθε δυσκολία και δοκιμασία προστρέχουμε στη χάρη Της να βρούμε παρηγοριά.

Στο κήρυγμα του, αφού ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο του τηλεοπτικού Σταθμού ΑΝΤ1 κ. Θεόδωρο Κυριακού για την συγκινητική πρωτοβουλία του να μεταδοθεί ζωντανά η ακολουθία των Χαιρετισμών, αναφέρθηκε στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει η πατρίδα μας και κάλεσε τους πιστούς, να προσευχηθούν από τα σπίτια τους και να επικαλεστούν την μεσιτεία και την βοήθεια της Μητέρας του Θεού, ώστε γρήγορα να παρέλθει η δύσκολη αυτή δοκιμασία που βιώνει η πατρίδα μας.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε επίσης τη μεγάλη ανάγκη να παραμείνουμε όλοι μας τις ημέρες αυτές στα σπίτια μας και ανέφερε ότι η ενέργεια αυτή δεν γίνεται από φόβο, αλλά αποτελεί πράξη αληθινής αγάπης για τον πλησίον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή 22 Μαρτίου (Σταυροπροσκυνήσεως) και ώρες από 07.45π.μ. έως 09.00π.μ., ο ΑΝΤ1 θα μεταδώσει ζωντανά στην τηλεόραση την Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως