Ευλογία Βασιλειόπιτας Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας η εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλειόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

Την εορτή προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό των ποιμαντικών, κοινωνικών και φιλανθρωπικών δράσεων της Ιεράς Μητροπόλεως κατά το περασμένο έτος, οι οποίες αποτελούν μία διαρκή βοήθεια, αλλά και μία φωτεινή ελπίδα προς όφελος του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας και των δοκιμαζομένων αδελφών μας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η Χορωδία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηρακλείου Αττικής παρουσίασε ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι με παραδοσιακά τραγούδια, ύμνους και σκοπούς τόσο από τη Μικρά Ασία, όσο και από διάφορες περιοχές της πατρίδος μας.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβ. Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, οι Βουλευτές κ. Ζωή Ράπτη και κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και τοπικών Μικρασιατικών σωματείων και πλήθος κόσμου.

Η εορτή ολοκληρώθηκε με την ευλογία και την κοπή της Βασιλειόπιτας από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς τόσο για την αγάπη τους, όσο και την έμπρακτη στήριξή τους καθ’ όλη την διάρκεια του περασμένου έτους, αναφέρθηκε στην ελπίδα και στην ευκαιρία που ανατέλλει με την απαρχή του νέου έτους για ένα δημιουργικό ξεκίνημα για όλους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως