Διανομή ρούχων σε κρατούμενους των φυλακών Τριπόλεως από την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Διανομή ειδών ρουχισμού πραγματοποίησε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος στους κρατουμένους του σωφρονιστικού καταστήματος Τρίπολης σε συνεργασία με την δομή ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Υπό την ανύστακτη μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γαβριήλ και με την εποπτεία του π. Μάριου Μακρίδη εφημερίου του Ιερού Ναού Αγ. Βασιλείου και Αγ. Κοσμά του Αιτωλού Ν. Φιλαδελφείας, οργανώθηκε η δράση στήριξης και η αποστολή ιματισμού, κάνοντας πράξη τον λόγο του Κυρίου «γυμνὸς ἤμην καὶ περιεβάλετέ με» (Ματθ. κε 36).

Το κέντρο ιματισμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Ο ΧΙΤΩΝ» με την αγαστή συνεργασία της Fabric Republic της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ προσέφεραν τον ρουχισμό προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες ένδυσης των κρατουμένων.

Την αποστολή αγκάλιασαν με θέρμη η υπεύθυνη του κέντρου ιματισμού «Ο ΧΙΤΩΝ» κ. Τία Σκουρτέλη, η πρόεδρος της κοινωνικής δομής ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ κ. Μαρία Σαρρή-Ηλιάκη και οι συνεργάτες της, ο υπεύθυνος της Fabric Republic κ. Ευστράτιος Γεωργής, η ψυχολόγος κ. Μαρία Κούτρα, οι κοινωνικοί λειτουργοί κ. Κυριακή Κοροβέση και κ. Ελένη Νικολούτσου, η ψυχολόγος του καταστήματος κράτησης κ. Μεταξία Κατσαράκου, η ιατρός κ. Αναστασία Πασχίδη και η πολ. μηχανικός κ. Ευτυχία Μπίνα.

Ο π. Μάριος μετέφερε τις εγκάρδιες και πατρικές ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γαβριήλ σε όλους όσους συμμετείχαν με την αγαθή προαίρεσή τους και προσέφεραν αμέριστα για την υλοποίηση της φιλανθρωπικής δράσης, προς ανακούφιση των δοκιμαζομένων αδελφών μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως