Εορταστική Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με την ευκαιρία της εορτής της Εθνικής Παλιγγενεσίας η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας πραγματοποίησε την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 το απόγευμα επετειακή εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στους μεγάλους και αλησμόνητους ήρωες Αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η εκδήλωση είχε ως θέμα: «Αυτή είναι η Πατρίδα μας, η Ιστορία μας…» και πραγματοποιήθηκε στον Ιερό ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η βυζαντινή παιδική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως, που στην έναρξη της εκδήλωσης απέδωσε τροπάρια της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η νεανική χορωδία του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζας, η οποία συμμετείχε με επίκαιρα επετειακά τραγούδια, ενώ η ενοριακή χορωδία και η θεατρική ομάδα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής έδωσαν τόσο με τα επίκαιρα άσματα, όσο και με το ευφυές, διδακτικό, αλλά και κωμικό θεατρικό έργο τον τόνο και το μήνυμα της ημέρας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ επαίνεσε με θερμά λόγια τα παιδιά των ενοριακών συντροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως τόσο για την εξαιρετική παρουσία τους, όσο και για τα έντονα συναισθήματα, τα οποία χάρισαν και πλημμύρισαν τις καρδιές όλων, αφυπνίζοντας μνήμες του ένδοξου ιστορικού και εθνικού παρελθόντος.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη επίσης τους υπευθύνους Ιερείς Νεότητος των ενοριών, αλλά και τους συντελεστές που συμμετείχαν στην εορτή, αναφερόμενος στην άρρηκτη και διαχρονική σχέση μεταξύ Ορθοδοξίας και Ελληνισμού καθώς και στους δύο πυλώνες που συνθέτουν και χαρακτηρίζουν την εθνική μας ταυτότητα, την πίστη και την παράδοση.

Στην εκδήλωση παρέστησαν τοπικοί άρχοντες, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, γονείς και πλήθος κόσμου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως